Hidrant subteran DN100, 1.25m Mareste

Hidrant subteran DN100, 1.25m

Produs nou

1 010,31 lei cu TVA

Fisa tehnica

Lungime (m) 1,25

Informatii

Adancime de ingropare (mm): 1250
Inaltime hidrant (mm): 1000
Masa (kg): 47
DN100
DOMENIU DE UTILIZARE: Se monteaza pe retelele de distributie a apei cu presiunea nominala Pn 10, la care se racordeaza hidrantul portativ STAS 695-76 sau hidrantul portativ cu robinete STAS 695-85, pentru alimentare cu apa la stingerea incendiilor sau pentru alte necesitati.
MATERIAL, ASPECT: Hidrantul subteran Dn 100 se executa în trei variante, cu adancimi de îngropare: 1- 1,25 respectiv 1,5 m.
Materialele si piesele principale :
Fonta cenusie: Corp ventil, corp hidrant, baioneta de legatura, capac, placa de sustinere, capac închidere.
Alama: Piulita fluture, tija filetata.
Material plastic: bucsa cu umar, bucsa.
Otel: suruburile, lant, element de fixare cheie.
Cauciuc: garniturile.
Piesele din fonta si otel sunt vopsite cu vopsea anticoroziva.
STRUCTURA, FUNCTIONARE: Montarea se face pe retelele de distributie a apei, cu ajutorul unui cot cu talpa DN100. Hidrantul este îngropat în sol, iar lânga gaura de golire se executa un loc de absorbtie a apei golite din nisip sau balastru. La partea de sus a hidrantului subteran se monteaza cutia hidrant DIN 4055 pentru protejarea hidrantului, care este marcat cu inscriptionarea HYDRANT
Dupa montarea hidrantului portativ se deschide ventilul hidrantului subteran cu ajutorul cheii prin rotire în sens opus al mersului ceasornicului, iar închiderea se face prin rotirea cheii în sensul mersului ceasornicului. În cazul deschiderii, tija filetata cu ajutorul piulitei fluture ridica ventilul din corpul ventilului lasând liber drumul apei, totodata ventilul prin ridicare închide gaura de golire.
În cazul închiderii tija filetata apasa ventilului în jos închizând drumul apei si deschizând gaura de golire, deci apa ramasa în corpul hidrantului se scurge în patul de nisip, înlaturând pericolul de înghet în timpul iernii. Nu necesita o întretinere speciala, la montare în jurul gaurii de golire trebuie amenajat locul pentru apa golita din nisip sau balastru. În cazul în care mecanismul s-ar avaria, se demonteaza capacul ventilului si tot sistemul se scoate fara dezgroparea hidrantului. Durata de viata a hidrantului subteran este cel putin 20 de ani.

3 alte produse in aceeasi categorie: